O projektu


Začetek projekta sega v zimo 2011/2012, ko so nastale prve ideje o postavitvi spletnih kamer na Lubnik. Njihov namen bi bil sila preprost - prebivalcem širše okolice omogočiti aktualen pogled na vremenske razmere "z vrha" in jim tako olajšati izvedbo izleta. Z Lubnika se namreč odpira prekrasen razgled v vseh smereh, še večjo prednost pa ima v času nižinske megle saj se ponavadi takrat sam kopa v soncu.
Tekom leta 2012 so bila opravljena različna posvetovanja, dogovori, analize in testiranja ter v poznem jesenskem času tudi montaža opreme na vzhodno stran planinskega doma na Lubniku. Spletna stran s prikazom aktualnih slik z Lubnika je bila za javnost odprta 11.12.2012, da vse skupaj deluje pa so zaslužni predvsem:

  • podjetje E-soft d.o.o. za finančno podporo projekta ter gostovanje spletnih strani,
  • Planinsko društvo Škofja Loka, Jože Stanonik in osebje planinskega doma na Lubniku za pomoč pri izvedbi,
  • Matej Kolakovič za pobudo pri zagonu projekta,
  • Martin Trampuš za pomoč pri strojniških delih in montaži ter
  • Samo Vodopivec za pobudo, vodenje projekta in izvedbo računalniško-telekomunikacijskih del ter vzdrževanje spletne strani.


Pravno obvestilo


Po najboljših močeh se trudimo zagotavljati točnost, pravilnost in ažurnost podatkove vendar zanje ne dajemo nobene garancije in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. V nobenem primeru ne prevzemamo odgovornosti za morebitno nastalo škodo na podlagi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani ter serviranih vsebin.

Vse vsebine na strani so avtorsko zaščitene. Z izjemo pregledovanja v spletnem brskljalniku je njihova uporaba brez pisnega soglasja prepovedana in kazniva. Prepoved vključuje tudi serviranje dela vsebin kot del drugih spletnih strani (t.i. hot-linking).

Z uporabo spletne strani potrujete, da se seznanjeni in se strinjate s politiko varovanja zasebnosti ter pravnimi pogoji uporabe.

Pridržujemo si pravico spremembe "Pravnega obvestila" brez predhodne najave ali opozorila.Piškotki ter izjava o varovanju zasebnosti


Spletna stran avtomatsko zbira anonimne podatke o obisku za namene analize ter izboljšanja spletne strani z uporabo Google Analytics ter Google Adwords storitev. Podatki brez predhodnega obvestila ne bodo posredovani tretjim osebam.

Spletna stran je zasnovana tako, da za običajno delovanje koristi napredne tehnološke rešitve, ki uporabljajo piškotke. Uporabo piškotkov lahko po želji onemogočite v vašem spletnem brskljalniku vendar v tem primeru ne jamčimo za polno funkcionalnost spletne strani.

Pri uporabi povezanih vsebin (npr. Facebook) so v veljavi pravila uporabe ponudnika teh vsebin.

Pridržujemo si pravico spremembe "Izjave o varovanju zasebnosti" brez predhodne najave ali opozorila.